Support the Foundation Donemus

Geplaatst op

Behind the scenes of many beautiful concerts is the work of music publisher Donemus, with a catalogue of 15,000 scores by 600 composers. Donemus is an indispensable link between composers and performers and thus the audience, in more than 80 countries…   

[Dutch:] Achter de schermen van veel prachtige concerten gaat het werk schuil van muziekuitgeverij Donemus. De catalogus telt 15.000 partituren van 600 Nederlandse componisten, waarvoor uitgavecontracten met componisten en erven zijn geregelden waarvoor kwalitatief hoogwaardige partituren worden gemaakt door specialisten. Nieuw en bestaand repertoire brengt Donemus dagelijks onder de aandacht in binnen- en buitenland.

Alle muzikale parels vinden hun weg naar de lessenaars van musici, ensembles, orkesten en dirigenten. Donemus is een onmisbare schakel tussen Nederlandse componisten en uitvoerenden en daarmee het publiek in meer dan 80 landen.

Het Covid19-virus heeft wereldwijd geleid tot een kaalslag in de uitvoeringspraktijk. En daarmee wordt ook Donemus hard getroffen. Wat als al die muziekwerken straks niet meer beschikbaar zijn? Eenvoudigweg omdat niemand meer op de rechten let en niemand ze aan de man brengt. Alsof je een Kandinsky op een onvindbare plaats in een duister depot hangt.

Zonder Donemus een groot verlies aan orkest-, kamer- en koormuziek. Een verlies aan opera’s en balletmuziek. En een zwijgend gat in ons muzikale erfgoed. Donemus wil klaar staan om straks, als er weer meer ruimte komt, al die bijzondere werken nog steeds beschikbaar te hebben. Die prachtige composities verdienen het om blijvend te worden gehoord. Ook in de toekomst.

Zie Voordekunst