Weeshuis van de Nederlandse Muziek meets Donemus

Geplaatst op

Donemus is al vele jaren een bekende naam bij Nederlandse componisten. Deze uitgeverij maakt het mogelijk dat er heel erg veel Nederlandse muziek gepubliceerd wordt. Omdat wij met het Weeshuis ook regelmatig in de archieven van Donemus rondneuzen, leek het ons een goed idee om niet alleen de muziek, maar ook deze uitgeverij eens voor het voetlicht te brengen…  

Will Eisma & Henk van der Meulen – zaterdag 18 maart 21.00 uur – Donemus (Den Haag >>> gratis (!) kaarten reserveren)
Donemus is al vele jaren een bekende naam bij Nederlandse componisten. Deze uitgeverij maakt het mogelijk dat er heel erg veel Nederlandse muziek gepubliceerd wordt. Omdat wij met het Weeshuis ook regelmatig in de archieven van Donemus rondneuzen, leek het ons een goed idee om niet alleen de muziek, maar ook deze uitgeverij eens voor het voetlicht te brengen.

Op 18 maart presenteren wij dan ook twee werken van namen uit het Donemus-archief: Klein Protocol (1966) voor viool & cello van Will Eisma en Regen (1982) voor 5 instrumentalisten van Henk van der Meulen. De werken worden gespeeld door Rieneke Brink (dwarsfluit), Jesse Faber (klarinet), Judith van Driel (viool), Hannah Shaw (altviool) en Lidy Blijdorp (cello). Aan tafel zitten ,naast presentator David Dramm, de twee componisten van de avond en Davo van Peursen, directeur van Donemus.

De aanvangstijd van het Weeshuis is iets vervroegd, naar 21.00 uur. Zoals gewoonlijk kunt u eerst naar de muziek luisteren. Daarna volgt een korte toelichting en interview en is er ruimte voor gesprek over de muziek. Tot slot klinken de composities nog een keer, om de muziek vanuit een nieuwe context opnieuw te kunnen horen en waarderen. Het gehele programma duurt iets meer dan een uur. VPRO Vrije Geluiden neemt het concert op voor latere uitzending.

Let op, zaterdag 18 maart zijn we te gast bij Donemus. Het concert is dan ook in Den Haag, Rijswijkseplein 786. routebeschrijving